Copyright © Jørgen Brandt, Jorgen-Brandt.dk, 2018. All Rights Reserved.

Om Jørgen Brandt


Lyset giver formen, der er sjælen..

Fotografi er for mig en livsstil, et arbejde og en hobby
– og grænserne flydende eller ikke eksisterende.

I det kommercielle arbejder jeg med at fange stemning og følelse, at fange ”mennesket” som et levende individ – som et glimt af deres ”personlighed”. Billederne er tit portrætter af enkelte eller familier, fine art nude (boudoir), gravide, nyfødte, børn etc.Gennem tiden har jeg udstillet på forskellige gallerier samt museer og været med på en hel del udstillinger andre steder. Desuden underviser jeg i og holder foredrag om fotografi i Danmark og udlandetEr “Chairman of the Jury” i FEP Photographer of the Year Awards siden 2011-, “Chairman of the Jury” i World Photographic Cub 2016-  og co-funder af World Photographic Cup og har siden 2008 deltaget i bedømmelsen af kvalifikationspaneler i FEP nomineret af Dansk Fotografisk Forening. Brandt5483
Egen fotokunst
I mine egne natur og abstrakte eller Fine Art Nude billeder er det egentligt noget af det samme. Lyset og formen er altid med og skal understøtte billedetSom fotograf arbejder jeg i mine egne billeder mere og mere med det abstrakte, måske nærmere abstraktionen, hvor tingene bliver til mere og ofte andet end de er. For mig handler fotografiet ikke om hvad jeg ser eller om hvad virkeligheden er. Det gjorde i begyndelsen og faktisk i mange år. Det var spændende, det udviklede sig – men det var, set i bakspejlet, også en spændtrøje. Virkeligheden, så spændende og udfordrende den kan være, er egentlig uinteressant i fantasiens verden. Det uanset om fantasien udspringer af virkeligheden eller ikke. Mine egne fotografier handler fantasi, der er opstået i den måde jeg vælger at se og bruge verden i mine billeder.

 

Aktiv Fotokunstner
Aktiv i fotograf sammenhænge
Hædersbevisninger & Præmieringer
Hall of Fame - mine kvalificeringspaneler
Omtale / Presse

Leave a comment